home    l    contact    l   help
 
 

 

 
 Stap 1:
Het doel van de website.
 Stap 2:
Formuleer een korte omschrijving en
             
steekwoorden van de website.
 Stap 3:
Het schrijven van de teksten.
 Stap 4:
Zoeken van geschikte
             
ondersteunende afbeeldingen.

 

   
 
  Tips voor de klant die de inhoud van website levert via info@123mkb.nl

Een professionele website hangt af van een aantal belangrijke factoren. Op andere pagina’s in deze website is de opmaak al uitgebreid aan de orde gekomen, maar dat is maar één van de belangrijke factoren. Een andere, niet minder belangrijke, factor is de keuze hoe de website ingedeeld gaat worden (het menu) en de invulling van de pagina’s. Om hier tot een goed resultaat te komen is ons advies een vast stappenplan te volgen. Deze stappen worden hieronder verder toegelicht.

Stap 1: Het doel van de website.
Voordat u begint na te denken over de teksten van de website moet u voor uzelf helder maken wat het doel van de website moet zijn. Hierbij moet u bijv. denken aan informatief, producten of diensten verkopen. Bij het verder ontwikkelen van de website moet dit doel telkens voor ogen blijven! Het wordt namelijk de basis voor de website naar uw wens.

Stap 2: Formuleer een korte omschrijving en steekwoorden van de website.
Om het voor uzelf zo duidelijk mogelijk te houden formuleert u nu een algemene korte(!)omschrijving. U moet hierbij denken aan een omschrijving van max. 20 woorden. Dit is erg kort (en lastig!)maar het maakt de website wel duidelijk. Dit is namelijk ook de omschrijving die in de zoekmachine wordt weergegeven zodra mensen naar uw website zoeken.
Vervolgens gaat u zoekwoorden bedenken, z.g. keywords. Dit zijn woorden die toonaangevend zijn in uw website. Let hierbij wel op dat de woorden zo uniek mogelijk zijn. Wanneer u namelijk groenteboer Jansen bent en u als zoekwoorden ‘Jansen’ en ‘Groente’ opgeeft is de kans heel klein dat u hoog scoort bij de zoekmachines. Verstandiger is een unieke activiteit van uw groetenzaak op te geven. Dit maakt de kans van een goede vermelding veel groter.

Stap 3: Het schrijven van de teksten.
De inhoud van teksten en de opmaak staat op de eerste plaats als het gaat om het belang van een goede website. Daarom is het verstandig om te beginnen uzelf/uw bedrijf voor te stellen op de eerste pagina. U kunt hierbij denken aan een stukje bedrijfshistorie (bijv. Oprichtingsdatum, eigenaar, verstigingsplaats, missie/doel enz). Vervolgens maakt het opgestelde doel voor de website het uit wat de verdere inhoud van de teksten is. Dit kan product- of diensten informatie zijn of bijv. een product bestelfunctie.

Stap 4: Zoeken van geschikte ondersteunende afbeeldingen.
De afbeeldingen op een website kunnen twee functies hebben. Ten eerste om de algehele opmaak van de website een bepaalde sfeer te geven en ten tweede om de teksten te ondersteunen. 123mkb beschikt over een uitgebreide hoeveelheid aan afbeeldingen maar dit zal lang niet altijd aansluiten bij uw wens. Daarom adviseren wij u voldoende beeldmateriaal te verzamelen voor uw website. Denk hierbij dat het beeldmateriaal zoveel mogelijk in eigen beheer gemaakt moet zijn (foto’s, logo’s e.d.) en dat het niet zomaar van andere websites gehaald kan worden tenzij de afbeeldingen vrij van rechten zijn en door iedereen gebruikt mogen worden. Bij gebreken hierin is de aansprakelijkheid voor eigen risico.

Als u bovenstaande stappen plan doorwandelt hebt, kunt u de (doel, keywords en web) teksten verwerken in Word documenten, waarbij u per webpagina een aparte Word document aanlevert. De afbeeldingen moeten apart meegeleverd worden (formaten: jpg, jpeg, gif, bmp, psd). Wel mogen zij voor het aangeven van de positie verwerkt worden in het tekstdocument, maar dan alsnog ook apart aanleveren!

Moet behulp van bovenstaande punten, uw eigen inzet en de professionaliteit van 123mkb zal het geheel resulteren in een schitterende website die zijn doel absoluut niet mist!

123mkb als opmaak én inhoud telt!
 

© 2003 123mkb - Alle rechten voorbehouden