home    l    contact    l   help
 
 
   
 
  Frequently Asked Questions

Klanten hebben vragen over uiteenlopende onderwerpen rondom het laten maken van webdesigns en/of drukwerk door 123mkb. Deze pagina probeert antwoorden te geven over een aantal vragen die regelmatig terugkomen. Indien u andere vragen heeft, kunt dit altijd stellen door een mail te sturen naar info@123mkb.nl!
 1. Hoe moet ik bestellen, en wat is de verdere procedure?
  a. Maak u keuze: pakket 1,2 of 3 en/of drukwerk
  b. Bestel deze via het bestelformulier, nadat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden
  c. U ontvang een factuur en betaald deze aan 123mkb
  d. Wij bevestigen de ontvangen betaling via een e-mail
  e. U stuurt de inhoud van uw homepage naar info@123mkb.nl
  f. Wij bouwen de homepage en nemen contact met u op als deze klaar is
  g. In geval van drukwerk, dan sturen wij eerst een concept naar u op
  h. U evalueert de opgeleverde homepage en/of drukwerk
  i. Indien akkoord, dan is uw homepage en/of drukwerk opgeleverd
  j. 123mkb zal uw homepage aanmelden bij de zoekmachines.
   
 2. Wat doet 123mkb anders dan andere hosting aanbieders?
  Hosting aanbieders verzorgen veelal alleen het technisch deel van een homepage: reserveren van server-ruimte, e-mail adressen enz. Veelal wordt ook software aangeboden zodat uzelf een homepage kunt bouwen. Veel (MKB) klanten hebben daar niet de financiën en tijd voor. 123mkb gaat een stap verder door naast het technische deel ook het webdesign te maken. De klant levert alleen de inhoud aan – dat is immers zijn specialisatie! - voor de homepage, en 123mkb verzorgt de totale opmaak, server beheer enz. Door deze design via huur-koop principe in de markt te zetten blijven de prijzen scherp! Voor meer informatie: Hoe werken wij.
   
 3.  Waarom nu ook drukwerk?
  De design style die voor een homepage gemaakt wordt kan ook zeer goed voor de overige correspondentie gebruikt worden. Denk aan visitekaartjes, briefpapier, voorbedrukte enveloppen enz. Deze opmaak diensten kan 123mkb nu ook bieden, zodat een bedrijf een meer uniforme - dus professionele -uitstraling gaat krijgen! Zie voor Huisstijl voor mee informatie.
   
 4. Hoe kan ik het beste de inhoud van mijn homepage ruimte maken?

  Er zijn 4 stappen om tot een goede inhoud te komen:
  1) Bepaal doel van de website (verkoop product/dienst of alleen informatief)
  2) Maak een korte omschrijving (max 20 woorden!) en zoekwoorden van de website
  3) Schrijf de teksten voor de verschillende internet pagina’s
  4) Verzamel ondersteunende afbeeldingen (foto’s, tekeningen, logo’s enz)

  Voor een uitgebreide omschrijving, ga naar Inhoud Homepage.
   
 5. Waarom moet er vooraf betaald worden?
  De tarieven die 123mkb hanteert zijn scherp. Dit komt oa omdat we lage kosten hebben. Om die laag te houden is ervoor gekozen om vooraf te incasseren.
   
 6. Wat is de looptijd van een contract?
  De looptijd wordt voor onbepaalde tijd aangegaan, met een minimale termijn van 12 maanden. Uiterlijk 3 maanden voor afloop dient er schriftelijk te worden opgezegd. Gebeurt dat niet dan zal de overeenkomst stilzwijgend verlengd worden met opnieuw 12 maanden. Zie verder de hosting voorwaarden voor uitgebreide informatie over bij pakket 1, 2 of 3
   
 7. Verklaring van de belangrijkste internet vaktermen.
  Op onze website worden veel vaktermen gebruikt. De meeste worden direct toegelicht door op de term te gaan ‘staan’ waarnaar een window opengaat met een korte omschrijving. Hieronder volgt een overzicht van de meeste gebruikte termen:

  Homepage:
  Dit is de thuispagina en wordt vaak als startpunt gezien - ook wel de 'digitale etalage' - van een organisatie. Zo'n pagina kan tekst, plaatjes of bewegende beelden bevatten. Een homepage is vrijwel altijd de hoofdpagina van een organisatie, bedrijf of gebruiker. Een homepage wordt met de computertaal HTML (Hyper Text Markup Language) gemaakt en heeft vaak links (verwijzingen) binnen de site of naar andere sites.

  Subdomein:
  Een domein is een uniek gebied op het World Wide Web en heeft een uniek internetadres, bijv http://123mkb.nl. Een domeinnaam is gekoppeld met een Internet Protocol (IP) adres. Ee domeinnaamserver (computer) koppelt dat IP adres (bijv.345.678.345.67) aan een domeinnaam. Een gebruiker hoeft alleen maar de domein naam te onthouden en niet (de lange) IP adressen.
  Een subdomein is een domein binnen een domein. Voorbeeld van een subdomein is http://uwbedrijf.123mkb.nl/, waarin 123mkb het domein is, en uwbedrijf het subdomein.

  E-mailaccount:
  E-mail is elektronische post. Hiermee kan elke internetgebruiker post versturen naar internetgebruikers over de gehele wereld. Ook kan hij er bestanden aanhangen (tekst, beeld, video of geluid) en die meesturen. Een account is een persoonlijke internet-aansluiting (abonnement bij Acces Provider) met een eigen mailadres, een eigen subdirectory en beveiligd met een eigen wachtwoord.

  Spamfilter:
  Spam is vaak ongewenst emails, vaak reclame, en wordt vaak in grote hoeveelheden verstuurd. Een spamfilter is een programma wat spam tegenhoudt.

  Zoekmachines:
  Programma die aan de hand van trefwoorden gaat zoeken naar de gewenste informatie op het World Wide Web.

  Aliassubdomein:
  Pseudodomiem of alternatieve naam voor een (sub)domein. Het subdomein http://uw-bedrijf.123mkb.nl/, kan een alias zijn voor http://uwbedrijf.123mkb.nl. Het wordt vaak gebruikt om bedrijfsnamen die ongeveer op elkaar lijken naar één domein te laten wijzen.

  Promotie scripts:
  Hiermee wordt een programmaatje gestart, bestaande uit zgn CGI (Common Gateway Interface) commando's. Wordt veel gebruikt en is zeer geschikt voor veranderlijke informatie die gestart wordt als de gebruiker daartoe opdracht geeft. Voorbeeld van script is als een gebruiker de opdracht "Maak de site mijn startpagina" activeert, waardoor in Internet Explorer - niet zichtbaar voor de gebruiker - de desbetreffende internetpagina de startpagina maakt.

  POP:
  Afkorting van Post Office Protocol en regelt het verzenden, ontvangen en archiveren van de e-mail tussen internet provider (POP server) en internet gebruiker (POP client). Via een POP inbelpunt krijgt een gebruiker toegang tot het internet
 

© 2003 123mkb - Alle rechten voorbehouden